Barion Pixel

Karácsonyi Fluid Art workshop - házilag

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a karácsony előtti időszak a csapatépítő tréningek és workshopok szezonja, amelyekből mi sem maradhattunk ki. A Fluid Art termékek még igencsak újnak számítanak a Colorplan életében, de nem titok, hogy létrejöttükben van némi személyes érintettség is: mi is imádunk a színekkel játszani!

Karácsonyi Fluid Art workshop - házilag


Így arra gondoltunk, hogy – túl a sok szakmai egyeztetésen, megbeszélésen, workshopon, melyeket kiváló szakemberek tartottak -, eljött az idő, hogy leteszteljük baráti körben is, miképp működik ez az egész házilag. Az elején kicsit elvesztettem az ok-okozati összefüggéseket, így megpróbáltam egyértelműsíteni.

Próbáljuk ki!

Szóval miután a karácsonyi wellness programot, quiz-estet és a főzős workshopot elvetettük (volt, amit a covid húzott keresztül és volt, amit szimplán az év végi teltház), bedobtuk a Fluid Art „házi workshop” ötletét.

Hogy mitől házi? Hát attól, hogy nyilvánvalóan a mi ismereteink a témakörben nem elegendőek ahhoz, hogy különböző technikákat oktassunk vagy prezentáljunk… viszont az a nagyszerű, hogy erre nincs is mindig szükség!

Mi már jól tudjuk, hogy mik az első reakciók, ha valakinek mesélünk a Fluid Art-ról, és próbáljuk meggyőzni, hogy próbálja ki: ”... de én nem tudok festeni”, „de én nem vagyok kreatív”, „rossz a kézügyességem” stb.

Szerencsére az eddigi tapasztalataink alapján ezek azok a dolgok, amik itt egyáltalán nem számítanak. Sőt! Azok, akik leginkább tartanak attól, hogy kipróbáljanak bármilyen kreatív, festős tevékenységet, azok szoktak a leginkább lelkesedni végül.

A puding próbája…

Szóval nagyjából 10 perc és fél pohár pezsgő után mindenki elképesztően lelkessé, valamint hihetetlenül kreatívvá, és kifejezetten ügyes Fluid Art művésszé vált.

Elárulom, amellett, hogy tökéletes flow élményt ad egy ilyen festmény elkészítése, az a második legjobb dolog benne, hogy teljesen vállalható, esztétikus nonfiguratív festmények készülhetnek, és készültek is!

Volt köztünk, aki "letudta" a karácsonyi ajándékot, méghozzá nagy sikerrel, volt, aki egy régóta üres falra készített képet, és volt, akit csak az érzései vittek, és a pillanatnyi hangulata alapján öntögette a festéket, előzetes koncepció nélkül.

Szintén elárulom, hogy egy öntésnél egyikünk sem állt meg, és másfél óra igazán gondtalan játék után megállapítottuk, hogy ez volt az egyik legjobb közös élményünk! Ráadásul, bár négyen négyfélék vagyunk, mindegyikünk nagyon élvezet a dolgot, mi több el sem tudunk képzelni olyan embert, aki ezt ne próbálná ki szívesen.

Együtt is megy

Amellett, hogy mindenki készített saját Fliud Art képet, egy közös, fő „mű” is született, amelynek a négy sarkába négyen külön öntöttünk flip cup technikával.

Bár fel voltunk rá készülve, hogy ez így teljes káosz lesz, de leszűrhettünk egy újabb nagy tanulságot, méghozzá azt, hogy a Fluid Artban az (is) a zseniális, hogy lehetetlen elrontani.

Tény, hogy a Fliud Art technikával készült alkotás sosem lesz teljesen olyan, mint amilyennek az ember előre elképzel – legalábbis nekünk kezdőknek-, de szerencsére ezt pozitív előjellel kell érteni, és a sikerélmény így is teljes mértékben garantált.

Az már teljesen biztos, hogy a házi workshopot meg fogjuk ismételni, sőt megpróbálunk majd szintet lépni, és új technikákat is kipróbálni.

Szerző: LAnna

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz