Barion Pixel

Anyák napi meglepetés krumplinyomdával

Ti mikor krumplinyomdáztatok utoljára? Én azt hiszem, még valamikor óvodás vagy kisiskolás koromban. Arra emlékszem, hogy többféle geometriai motívumot: négyzetet, kört, háromszöget nyomdáztunk egy lapra különböző színekben.

Anyák napi meglepetés krumplinyomdával


Pedig ez a technika ennél sokkal-sokkal több, hiszen rengeteg lehetőséget rejt magában. Lehet megúszós, ha nincs időd vagy kicsi gyerkőccel alkotsz; ugyanakkor, ha van kedved és lehetőséged, fantasztikusan szép és igazán ötletes képeket lehet nyomdázni, minimális kézügyeséggel is.

akrilfesték-anyáknapja

Én most anyáknapi ötlet után keresgélve leltem rá újra a krumplinyomdázásra, de tulajdonképpen bármilyen más ünnepre (húsvétra, halloweenra, karácsonyra stb.) vagy csak egy esős, unatkozós napra is tökéletes időtöltés lehet. Speciális alapanyag és eszköz sem kell hozzá, csak rajzlap vagy más alkalmas felület, pár krumpli, néhány sütikiszúró, éles kés vagy sniccer, és egy kevés akrilfesték. Ennyi az egész.

Ami viszont garantált, hogy az alkotást a kicsik is éppúgy élvezni fogják, mint a nagyobb gyerekek (vagy a felnőttek), míg az anyukák és a nagymamák igazi kincsként őrizgetik majd az anyák napjára kapott, apró kezek által készített ajándékot.

Krumplinyomdázz egyszerűen!

akrilfesték-krumplinyomda-kreativfestek.hu

A legegyszerűbb megoldás, ha linzer- vagy mézeskalácsformát szúrsz a krumpliba, egy éles késsel körbevágod, eltávolítod a formát, és már kész is a nyomdád. Ezután válassz egy tetszőleges akrilfestéket, fesd le a kivágott felületet és kezdődhet is az alkotás.

Használj egyedi mintákat!

Ha bevállalósabb vagy, akkor egy papírra másolt (vagy akár szabadkézzel rajzolt) mintát is kivághatsz késsel vagy sniccerrel - innentől kezdve pedig a lehetőségek tárháza végtelen, hiszen bármilyen formát, alakzatot készíthetsz: anyák napjára például virágokat és szívecskét (ahogy én most), nyárra fagyit vagy dinnyét, őszre színes faleveleket, télre hópelyheket vagy hóembert. Sőt!! Igazából a krumplit is lecserélheted és nyomdázhatsz szárzellerrel, kaliforniai paprikával, almával, citrommal vagy más zöldséggel/gyümölccsel. Kísérletezz bátran!!

akrilfesték-kreativfestek.hu

>+1 tipp:

Ezzel a technikával vászonszatyrot vagy vászonhátizsákot is díszíthetsz. Ebben az esetben mindenképpen textilfestéket használj, és a mosásállósághoz a mintát alaposan vasald át. Én a nyárra biztosan készítek egy vászontáskát, ha követsz minket, nem maradsz le arról sem.

---

Szerző: ÉviéviéviKosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz