Barion Pixel

Farsangi jelmez textilfestékkel – az utolsó utáni pillanatos mentőötlet

Farsangi időszakban nálunk igazi „must have” darab a textilfesték. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha nincs otthon a szivárvány összes színében és mintájában pompázó ruhakollekciónk. Idén egy pingvinjelmez bizonyította be, hogy mennyire hasznos a textilfesték - szerencsére nálunk mindig van belőle bőven

Farsangi jelmez textilfestékkel – az utolsó utáni pillanatos mentőötlet


A farsangi jelmezeket tekintve akadt már nálunk számtalan állat, például krokodil, cica (szigorúan cirmos!), oroszlán, és egyéb szürreális lények, amelyek megalkotásában nagy segítségünkre voltak a különféle textilfestékek.

Szóval, bátran állíthatom, ha beszerezzük az adott jelmezhez a megfelelő színű textilfestéket, akkor egy hosszú ujjú pólóval, pulcsival és egy leggingsszel gyakorlatilag már félig kész is vagyunk a jelmezünkkel. A másik felét pedig álarccal és természetesen glitterrel, valamint akrilfestékkel könnyedén kivitelezhetjük, erről múlt héten már olvashattatok, itt a blogban.

farsang pingvin textil festék

Farsangi pingvinjelmez textilfestékkel

Na, de térjünk is vissza az idei pingvinjelmezhez! Hogyan készült? Természetesen textilfesték segítségével. Kellett hozzá egy fekete pulóver, erre került egy félköríves fehér minta – sima ügy. A pulóver nálunk egy felül cipzáras verzió volt, ezt találtuk, de persze egyszerűbb, ha teljesen sima a felület, igaz a cipzár is lefesthető.

TIPP: Bár a minta nem túl bonyolult a pingvinjelmez esetében, mégis érdemes felrajzolni előre, akár maszkolni is ragasztószalaggal, így precízebb vonalakat tudunk elérni.

Jelen esetben a minta megfestésének egyetlen, buktatója az lehet, ha a fehér textilfestékünk nem fed eléggé a fekete alapon, tehát átlátszik a fehér minta alatt a fekete anyag. Szerencsére ez velünk nem fordult elő, a festék egy rétegben is szépen fedett, a második réteg már csak az apró javítások és a cipzár miatt került fel rá.

textil festés farsangra

A pingvin csőre és a lábacskák nálunk most papírból készültek, amihez akrilfestéket használtunk. Az akrilfesték gyakorlatilag minden felületre remekül alkalmazható, így jó ha van otthon, most is nagyon kapóra jött..

A DIY jelmez előnyei

Azért is szerencsésebb egy kényelmes, egyébként is hordható ruhát megfesteni, mint kész jelmezt vásárolni, vagy a gyerekekre aggatni kartondoboztól elkezdve mindenfélét, mert bár egy bonyolultabb jelmez nagyon látványos tud lenni, de a farsangi buli alatt (egy idő után) valószínűleg kényelmetlenné válik és akár le is kell venni. Arról nem is szólva, hogy a mulatozás hevében megsérülhet, elromolhat, ami nagyjából a világ végét jelenti egy kisgyerek számára. Ráadásul, mivel teljesen hordható darabokat festünk meg, a jelmezek simán bekerülhetnek az állandó ruhatárba is, ami azért nagyon praktikus.

* A gyermek személyiségi jogai miatt az arcát nem mutatjuk, az arcfestést és karton csőrt mindenkinek a képzeletére bízzuk. :) Köszönjük a megértést.

---

Szerző: LAnna

 

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz