Barion Pixel

3in 1, tavaszi lakásdekor ötlet akrilfestékkel.

Nagyon várjuk a tavaszt, és bár még korainak tűnhet, de az időjárás is bíztató, így mi pár dologgal elkezdtünk hangolódni a tavaszi és húsvéti időszakra. Első körben néhány apró dekorációs ötlettel készülünk, akrilfesték felhasználásával.

3in 1, tavaszi lakásdekor ötlet akrilfestékkel.


Már sokszor volt róla szó, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az akrilfesték a leguniverzálisabb hobbifesték, amely számtalan felületre alkalmazható, így nem árt beszerezni belőle legalább az alap vagy kedvenc színeket.

A legtöbb esetben érdemes fedő verziót használni, hiszen ritka, hogy teljesen fehér alapra dolgozunk, és amennyiben a felületünk nem teljesen fehér a transzparens színek alatt átüthet.

tavaszi dekoráció akrilfesték

Ha már az akrilfesték előkerül, akkor általában szeretünk több legyetet is ütni egy csapásra, így most a tavaszi dekoráció jegyében 3 egyszerű dolog készült, gondolva arra is, hogy a legkisebbek se maradjanak ki a kézműveskedésből. Ezúttal falapokon és gipszen használtuk a festéket, tökéltesen működik mindkét felületen.

Az első dekortárgy,

ami készítettünk egy tavaszi ajtódísz. Sokszor készítünk kopogtatót vagy ajtódíszt, az évszaknak megfelelően, tökéletes hangolódás az ünnepekre, évszakváltásra, és nagyon jól mutat, teljesen mindegy, hogy egy lakás vagy családi ház ajtaját díszíti. Egyszerű falapra festettünk, a nyuszis sziluett már csak ráadás, egy téglalap is tökéletesen megfelel a célnak. A mintát és szöveget ceruzával rajzoltuk elő, majd jöhetett a festés! A falap semmilyen előkészítést nem igényel, fontos azonban, hogy minden esetben tiszta, pormentes felületen dolgozzunk.

Miután elkészült a kopogtatónk készítettünk egy másik fatáblácskát is,

ami egy húsvéti asztaldísz egyik eleme lesz, nem bonyolítjuk túl, remekül fog mutatni bármilyen tavaszi növény mellé szúrva, legyen az akár nárcisz, jácint, tulipán, vagy mindez egyszerre. A színvilág és a minta természetesen passzol a kopogtatójéhoz.

tavaszk akril festés tojás

Aki gyerekekkel vág bele ilyen és hasonló kézművbes projektekbe az tudja, hogy ha azt szeretnénk, hogy „ a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon” jelen helyzetre lefordítva, szeretnénk mi is készíteni bármi értékelhetőt viszonylag zavartalanul, nem árt ha a kisebbeknek is készülünk valamivel, amivel ők is elszöszölhetnek.

Az egyik ilyen jolly joker a gipszöntés, majd a kiöntött formák festése.

Nem kell semmit külön nekik előkészíteni, ugyanúgy, ugyanazzal az akrilfestékkel kivitelezhető, amit mi is használunk, ráadásul mivel tavaszi formákat hasznátunk így a későbbiekben jól jöhetnek a lakás dekorálása során.

Amíg a gyerekek a gipszformákat festették elkészült az ajtódísz és az asztaldísz is, tényleg nagyon kevés előkészülettel és kizárólag akrilfesték felhasználásával, ami legközelebb jó eséllyel már a húsvéti tojások festésekor kerül elő…

---

Szerző: LAnna

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz