Barion Pixel

Festés ablaklehúzóval???... Igen!!! Festés ablaklehúzóval!!!

Éledezik a természet és egyre több szín vesz minket körül. Ahogy virágba borulnak a fák, a kertek az ember azon kapja magát, hogy szeretne hazavinni és picit becsempészni a barackvirág lágy rózsaszín árnyalatából, a jácint és ibolya liláskék színeiből, a nárcisz napsütést idéző sárgájából és persze a zöld ezerféle árnyalatából.

Festés ablaklehúzóval???... Igen!!! Festés ablaklehúzóval!!!


A színek és a megújulás a munkában is ráfér olykor az emberre, és bár nagyon szeretem a telet és a havat, de mostanra a dolgozósarkom is színekért kiáltott, így készítettem egy színpompás képet az asztalomra - semmi perc alatt.

Ehhez pedig egy nagyon egyszerű technikát választottam, ami mégis tele van lehetőséggel, miközben minden alapanyag és eszköz megtalálható hozzá otthon, ráadásul nem igényel különösebb előkészületet sem, így 30 perc alatt pakolással együtt el is készültem a képemmel. Ez a technika pedig nem más, mint az ablaklehúzós festés, avagy a squeegee painting.

akril festés egyszerűne

Hogyan készül az ablaklehúzós festmény?

Először is, szükségünk lesz egy ablaklehúzóra, ezen kívül akrilfestékekre vegyes színekben, némi rajzlapra, akvarell papírra vagy vászonra - attól függően, hogy mire szeretnénk dolgozni -, illetve konyhai papírtörlőre. Ugye, hogy minden van otthon hozzá?

Ha még kezdők vagyunk, érdemes kicsit próbálgatni a technikát, akár egy egyszerű A/4-es nyomtatópapíron, hogy:

  • megérezzük, hova és mekkora akrilpöttyöt kell tenni,
  • megtapasztaljuk, hogy az akrilpöttyök vagy az akrilvonalak tetszenek-e jobban, kipróbáljuk, milyen erővel nyomjuk a papírra az ablaklehúzót és ezáltal mennyi festéket tudunk egy húzással elteríteni,
  • megnézzük, hogy mutatnak a választott színek együtt, és hogy egy rétegben vagy több rétegben érdemes-e festenünk.

akril festés ablaklehúzó

Kezdődhet az alkotás

A választott felület alá tegyünk papírtörlőt, hogy a felesleges festék oda folyhasson. Amennyiben nem fehér alapra akarunk festeni, első lépésben fessük meg az alapszínt. Ezek után vigyük fel az akrilfestéket a papírra vagy a vászonra. Mivel az ablaklehúzós technikához egészen kevés festék is elegendő, így hasznos, ha pontosan tudjuk adagolni, ehhez tökéletes kiegészítők a praktikus csőrös flakonok.

Amikor eloszlattuk a festéket, jöhet az ablaklehúzó: egy határozott mozdulattal, vezessük végig a felületen, a többletet pedig húzzuk bátran tovább a papírtörlőre. Ha nagy képen dolgozunk, vagy második réteget is szeretnénk készíteni, akkor nagyon fontos, hogy előtte az ablaklehúzót tisztítsuk meg!

festék akril festés egyszerűen

Az akrilfestékben az a jó, hogy nagyon gyorsan szárad, így mire végzünk az összepakolással, már tehetjük is a helyére a képet.

Vigyázat! Ez egy igazán addiktív technika, aki egy képet csinál, biztosan készít másodikat is!! Jó szórakozást hozzá!!

---

Szerző: ÉviéviéviKosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz