Barion Pixel

Variációk egy témára: egyszerű és látványos húsvéti tojásfestési tippek

Ahogy közeledik a húsvét természetesen egyre több húsvéti tojás készül nálunk, és nem csak fluid art technikával, melyről már volt szó korábban a blogban, hanem gyakorlatilag bármilyen technikával és rendelkezésünkre álló termékkel szívesen kísérletezünk. Festünk a locsolóknak, otthoni dekorációnak és a közelünkben megtalálható tojásfára is, melyen évről évre több tojás pompázik!

Variációk egy témára: egyszerű és látványos húsvéti tojásfestési tippek


A húsvéti tojások természetesen általában nem igazi tyúktojások, ilyenkor minden formában, méretben, anyagban megtalálhatóak a hungarocelltől a kerámián át egészen a fáig, hiszen a boltok polcai tele vannak velük. Most két különböző anyagból, két különböző technikával készült húsvéti tojást hoztunk el nektek.

Húsvéti tojások glitter felhasználásával

Az inspiráció forrása mindig más, de valahogy a glitterek többnyire előkerülnek, és nem csak mi szeretjük őket, hiszen minden felületet szuperül feldobnak, egyszerűen készülhet segítségükkel látványos dekoráció, ahogy már készítettünk mi is számtalan alkalommal.

húsvéti tojás festés

A csillámporokat azért is szeretjük, mert szinte minden felületen nagyon egyszerűen használhatók. A legutóbbi projekt sokán kerámiatojásokon próbáltuk ki, tele vannak velük a boltok, így igazán könnyen beszerezhetők, de ez a technika más anyagra is alkalmazható. Az egyszerűbb geometrikus minták egy ragasztószalag segítségével könnyedén elkészíthetők, de a bonyolultabb minták sem igényelnek különösebb kézügyességet.

A dolgunk mindössze annyi, hogy egy maszkoló/festőszalagot felhelyezünk a tojásra, erre rajzolhatjuk fel a mintát, majd vághatjuk ki snicerrel/tapétavágó késsel azt. Így a ragasztó vagy lakk réteg már csak a mintára kerül. Miután ezt felvittük, jöhet a csillámpor! Dolgozzunk gyorsan, hiszen a glitter a még nedves felületbe tud csak tapadni. Egyszerűen szórjuk rá a felületre, a maszkolószalagnak köszönhetően csillám csak a mintának kihagyott helyre fog kerülni. Várjunk pár percet míg megszárad, majd óvatos mozdulatokkal távolítsuk el a ragasztószalagot és voilá…: készen is van a csodálatos, csillogó nyuszis, pillangós, csíkos húsvéti tojás!

húsvéti dekoráció tojás

Színátmenetes fatojások krétafestékkel

A másik, amit mindenképpen szerettünk volna kipróbálni, azok az ombre, vagyis színátmenetes tojások. Nagyon látványosak, színesek, vidámak és tényleg pofonegyszerűen elkészíthetők! Ezúttal fatojásokat használtunk, melyeket krétafestékkel festettünk le. Nem volt más dolgunk, mint kiválasztani a kedvenc színeinket -szám szerint kettőt-, ezeket a színeket mostuk össze.

szinátmenetes húsvét tojás

Nem feltétlenül kell egymáshoz közeli árnyalatokat választani, nagyon dekoratív az is, ha teljesen különböző színeket választunk.

Kísérletezzünk bátran nem csak a színekkel, hanem az anyagokkal is: A krétafestéket most azért választottuk, mert nagyon szép árnyalatokban elérhetőek, és eleve fára szoktuk használni, hiszen általában bútorokat szoktunk vele felújítani, vagy újra gondolni.

A tojások lefestéséhez nincs másra szükség, mint egy jó széles ecsetre, ami lehetőleg „lefedi” az egész tojást. Az egyik felét belemártjuk az egyik színbe, másikat a másikba. Nagyjából középen találkozzanak a színek, hogy mindkét szín egyformán érvényesülhessen. Ezután határozott mozdulatokkal fessük le a tojásunkat, természetesen figyelve arra, hogy a két szín ne keveredjen, csak a tojás közepén érjen össze.

dekoráció húsvétra (tojásfestés)

Mindkét fajta tojás elkészítése igazán szórakoztató és egyszerű volt, a glittereseket mi inkább otthoni dekorációnak szánjuk, de ha nem kerámia az alap, amire dolgozunk, akkor simán odaadható akár a locsolóknak is. Egy biztos: nálunk lesz választék bőven, felkészülve várjuk a húsvéti ünnepeket!

---

Szerző: LAnna

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz