Barion Pixel

Foszforeszkáló édességes vödör halloweenra

Mi már készülünk a helyi „trick or treat”-re, amit a gyerekek nagyon szeretnek, és igazából mi felnőttek is. Ilyenkor minden házat töklámpások, szellemek, pókok, boszik díszítenek, és a legtöbben cukorkával várják a jelmezbe öltözött gyerkőcöket, akik a zsákmányt édességes vödrökbe gyűjtögetik.

Foszforeszkáló édességes vödör halloweenra


Mivel ez a 4. év, hogy a környékünkön „csokit vagy csalunk” eseményt szerveznek, így abszolút feketeöves halloweenezők vagyunk, akik nem indulnak el saját készítésű édességes vödör nélkül! Persze lehet boltban is venni, de akkor mindenkinek ugyanolyan lenne, ami összekeveredik, és abból botrány van, hiszen minden gyerek darabra pontosan tudja, hogy miből mennyi volt neki, és számon is tartja. De nem csak ezért döntöttünk a saját készítésű mellett…

sötétben világító vödör halloween

Foszforeszkáló halloweeni bödön házilag

A mi vödrünk ugyanis foszforeszkáló akrilfestékkel készült a láthatóság jegyében, ami egy sötét, októberi estén nem elhanyagolható tényező, így a gyerekek mellett a szülők is biztosan imádni fogják!

Ezen kívül a DIY verzió, nemcsak láthatósági szempontokból praktikus, de kiegészítőnek is tökéletes, hiszen alakíthatjuk a jelmezhez. Mi idén szellemeset készítettünk, ami minden szempontból atombiztos, megúszós választás volt, hiszen a jelmezhez elég egy lepedő, és szellemet rajzolni is mindenki tud a vödörre, tehát elronthatatlan. Egyébként egy tököset is bevállaltunk azért, de ötletből különben is sok volt: a pókostól, a csontvázasig, hogy csak a legnépszerűbbeket említsem.

halloween csoki gyűjtés vödör világítós

Így készül a halloweeni édességes vödör

Kicsi, átlátszó vödrünk volt otthon - ez szerintem a legtöbb háztartásban akad, de a fehér, tejfölös is tökéletes -, így már csak tetszőleges színű akrilfesték , valamint fluoreszkáló festék kellett az alkotáshoz. A narancssárgá val, nem lehet melle nyúlni ilyenkor, ráadásul mi egy foszforeszkáló zöldet választottunk a szellem mintájához, így duplázva meg az esélyeinket, hogy jól észrevehetőek legyünk a sötétben. Először alkoholos filccel felrajzoltuk a mintát, majd két réteg akrilfesték után a szellem kifestése következett foszforeszkáló akrilfestékkel.

Természetesen sötétben is teszteltük a végeredményt, mondhatom, kiválóan működött! Zseblámpa egyébként is lesz nálunk, ezzel útközben néha „feltölthetjük” a foszforeszkáló festéket, de amikor a gyerekek becsöngetnek valahova, akkor is töltődik, így míg ők szaladgálnak, nekem csak a szellemet és a kis tököt kell majd követnem.

sötétben világító festék

---

Szerző: LAnna

 

 Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz