Barion Pixel

3+1 egyszerű, de látványos DIY halloween dekoráció

Te is érzed már a sütőtök illatát a levegőben, ráadásul minden kirakatban pókok, szellemek, vámpírok kacsintanak rád? Ez csak egyet jelenthet: közeleg a halloween! Ha te is azok közé tartozol, akik szívesen elmerülnek ennek az ünnepnek a hangulatában, de a halloweeni dekorációt szeretnéd saját kezűleg elkészíteni, akkor ez a bejegyzés neked szól!

3+1 egyszerű, de látványos DIY halloween dekoráció


A halloweent valaki vagy utálja vagy imádja. Köztes verzió nem nagyon létezik. Mi imádjuk, ám a boltokban kapható díszek helyett inkább egyedi, DIY dekorációkkal emeljük az ünnep hangulatát. Ha te sem ijedsz meg egy kis kézműveskedéstől - meg a halloweeni rémségektől, -, meríts ihletet az alábbi ötletekből és vágj bele a kreatív halloweenbe. Ne aggódj, az alábbi dekorációk olyan egyszerűek, hogy még egy zombi is elkészítené őket!

Rém-es halloweeni lámpások

rémisztő haloween lámpás

Nincs halloween lámpás nélkül. A szokásos töklámpás helyett azonban feldobhatjuk a hangulatot ijesztő szellemlámpásokkal is, amelyeket gyerekjáték elkészíteni és mind kültéren, mind beltéren remekül mutatnak. Nem kell hozzá más, csak néhány befőttesüveg, akrilfesték, ecsetek és gyertya vagy fényfűzér, ami majd világít bennük. És mi sem mutatja jobban, hogy valóban gyerekjáték az egész, mint az, hogy a legkisebbek is nyugodtan segédkezhetnek benne. A legjobb pedig, hogy egyáltalán nem kell hibátlannak lennie a befőttesüveg-lámpásoknak, hiszen a szellemek, boszorkák és egyéb rémségek sem épp a tökéletességükről híresek.

A rémisztő befőttesüveg-lámpás elkészítéséről részletes leírást itt találsz:
https://www.kreativfestek.hu/kreativ-blog/ijeszto-halloweeni-lampas-akrilfestekkel-31/

Halloweentök faragás nélkül

haloween tökdekor

Ha már az imént a halloweentököt emlegettük, akkor ezt a dekorációs elemet se hagyjuk ki a felsorolásból. A tökfaragás már nálunk is nagy divat, ám valljuk be, hogy bár tényleg jó móka, egyben meglehetősen macerás dolog is. Ha kisgyerek van a családban, akkor pedig nem is szívesen vesszük elő az éles kést… De nem is kell! Hiszen nyugodtan díszíthetünk tököt akrilfesték segítségével. Nincs más dolgunk, csak megmosni és zsírtalanítani a tököt, hogy jól tapadjon rá a festék, majd jöhet a kreatív rész. Festhetünk szellemmintát, pókokat a tökre, de akár az egész felületét bevonhatjuk és még csillámokkal is megszórhatjuk, ha egy mesés, csajos verziót álmodtunk meg.

A halloweentök festéséről bővebben itt olvashatsz:
https://www.kreativfestek.hu/kreativ-blog/igy-diszitsd-fel-a-halloweentokot-gyerekbiztosan-30/
https://www.kreativfestek.hu/kreativ-blog/tokfestes-akrilfestekkel-4-1-egyszeru-lepesben-72/

Halloweenes kavicsok

A kavicsfestés nem csupán halloweenkor mókás dolog, de az év bármely szakában remek dekoráció készíthető némi akrilfesték és pár kisebb-nagyobb kő segítségével. Az ünnep alkalmából csinálhatunk fekete kavicsokat fehér R.I.P. felirattal, narancssárga halloweentököket kerek kövekből, múmiát, szellemet, de használhatunk különleges, foszforeszkáló festéket is, amely a sötétben rejtélyesen világít majd.

A foszforeszkáló kavicsok elkészítéséről itt olvashatsz:
https://www.kreativfestek.hu/kreativ-blog/foszforeszkalo-kavicsok-egyszeru-de-nagyszeru-ballagasi-ajandek-58/


Pólófestés foszforeszkáló festékkel

világitós póló haloweenre

Végül, de nem utolsósorban pedig jöjjön egy utolsó ötlet - szintén világítós! -, ami ugyan nem dekoráció, de biztosan nagyon fel tudjuk vele dobni a halloween estét. Ez pedig nem más, mint a foszforeszkáló póló, ami világít a sötétben. Festhetünk a pólóra szellemet, boszorkányt és egyéb rémségeket vagy csak egy vicces tököt - ha pedig leszáll az est, megnézhetjük, ahogy a figuráink szinte életre kelnek a sötétben.

A foszforeszkáló póló készítését itt találod:
https://www.kreativfestek.hu/kreativ-blog/kellemeset-a-hasznossal-foszforeszkalo-polo-nyari-estekre-19/

---

Szerző: Mónimóni

 

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz