Barion Pixel

Gumiabroncsból szuper játék – csak egy kis akrilfesték kell hozzá

A rengeteg karantén, ovis szünet igencsak próbára teszi az ember kreativitását, főleg akkor, ha arról van szó, hogyan lehetne a szabad levegőn picit lemozgatni a gyerekeket.

Gumiabroncsból szuper játék – csak egy kis akrilfesték kell hozzá


Szerencsére

ők ebben végtelenül találékonyak, így kevés eszközzel remekül tudnak játszani, illetve bármiből bármi lehet az ő világukban. Még egy kiszuperált gumiabroncs is csupa izgalom! Nálunk adott volt kezdetben négy darab leamortizált gumiabroncs amelyekről túlzás nélkül állíthatom, hogy a lehetőségek tárházai, arról nem is beszélve, hogy - mint megtudtam - a gumisok csak örülnek, ha megszabadítjuk őket a feleslegtől. Szóval, beszerezni sem nehéz őket, cserébe viszont tényleg rengeteg mindent lehet belőlük csinálni, a mászókától kezdve a homokozón át, az akadálypályáig – és ez még csak pár ötlet.

De mégis hogyan lehet egy leselejtezett autógumiból szuper játék?

Ehhez minden esetben az első lépés, hogy az abroncsokat le kell festeni valamivel. Nem egyszerű feladat, mert ugye viszonylag rugalmas anyagról van szó, amelynek bírnia kell az időjárás viszontagságait, azaz a tűző napot, fagyot, esőt, azt, hogy gyerekek húzzák-vonják, rúgják, tapossák, tehát voltaképpen mindent. Amikor picit utánaolvastam a kérdésnek, tehát hogy mivel festhetném le az abroncsokat, nem meglepő módon azt találtam, hogy az akrilfesték erre is kiválóan alkalmas. Nem szeretnék spoilerezni, de a tárgyra térve: nálunk 3 éve tökéletesen tart az akrilfesték, tehát maximálisan bevált!

gumiabroncs festés akril festékkel

A festésben az a jó,

hogy általa nemcsak alkotunk, rendbe hozunk, megszépítünk valamit, hanem már önmagában a tevékenység is szórakoztató. Ez a gumiabroncsfestésre hatványozottan igaz, ráadásul kellőképpen nagy felület ahhoz, hogy a gyerekek gond nélkül besegíthessenek, lehet csinálni szabadtéren - sőt csak ott praktikus! -, és az ilyesmit minden gyerek nagyon élvezi – szóval igazi családi programnak sem utolsó. Elrontani sem lehet, legfeljebb ha valamilyen bonyolultabb mintát szeretnénk megvalósítani, így a gyerekek nyugodtan szabad kezet kaphatnak.

Mi kezdetnek 4 gumiabroncsot festettünk le

különféle színekkel, amelyeket 3 éve nyúz az utca összes gyereke, tehát biztosan állthatom, hogy maximálisan bevált. Sőt, ha már benne voltunk a festésben, gyorsan lekentünk egy hintaállványt is zöldre, mivel már erősen ráfért, mi pedig nem szerettük volna kiönteni a maradék festékünket. Nálunk minden tavasszal eljön egyébként a felújítás és bővítés ideje - inkább azért, mert a gyerekek igénylik, nem azért, mert szükséges -, addig pedig lehet arról álmodozni, hogy az új szerzeményeket majd milyen mintákkal, színekkel fogjuk feldobni. A gumis pedig ismét lelkesen fog várni minket a szokásos téli-nyári gumicsere után.

---

Szerző: LAnna

 Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz