Barion Pixel

Gyors Márton-napi libafestés esős délelőttre, míg készül a libalakoma

Szombaton Márton-nap, és ilyenkor sok helyen kerül liba az az asztalra valamilyen formában. Sajnos esős délelőttel kell számolnunk az előrejelzések alapján, ezért egy gyors, egyszerű és nagyon cuki elfoglaltságot találtunk ki a gyerekeknek, ami pont jó lesz szombat délelőttre, míg készül a Márton-napi ebéd: fekete kartonpapírra libát festünk ujjnyomdával.

Gyors Márton-napi libafestés esős délelőttre, míg készül a libalakoma


Amire szükségünk lesz: fekete papír, ceruza, fehér és narancssárga akrilfesték, valamint 1-2-3 vagy akármennyi unatkozó gyerek.

A kisebbeknek a fekete papírra előrajzolhatjuk mi a libát – minél nagyobb a rajz, annál jobb, ez nagy segítség az apró és még kevésbé ügyes mancsoknak. A nagyobbak persze már saját maguknak is előrajzolhatják a mintát. A rajzoláshoz egy egyszerű grafit ceruza is tökéletesen alkalmas, pont annyira fog látszani amennyire kell.

Ha elkészült a rajz, nincs más hátra, mint a gyerekek elé tenni a festéket és hagyni, hogy nyomdázzanak az ujjacskáikkal. Értelemszerűen a csőrt és a lábakat narancssárgával a liba testét fehér ujjlenyomatokkal kell kitölteni, de ez minden korosztálynak könnyen megugorható feladat.

+ 1 tipp: Ha akad otthon felragasztható szem – ezeket általában hipermarketek kreatív polcain vagy hobbiboltokban 100 db-os csomagolásban szokták árulni, és nagyon sok mindenhez jól tud jönni – akkor most azt is nyugodtan elővehetjük, és ragaszthatnak a gyerekek a libának szemet, de persze festeni/rajzolni is lehet, akár egy fekete filccel a festés után is.

Mire elkészül a libás műalkotás, addigra a libalakoma is sütőbe kerül és a gyerekek is megéheznek, így mindenki jól jár!

---

Szerző: LAnna

 

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz