Barion Pixel

Farsangi hangolódás álarc festéssel

Végre itt van a farsangi időszak, a jelmezek, álarcok és persze a farsangi fánk tartja lázban a gyerekeket!A farsangi álarc festés szuper ráhangolódós program lehet a gyerekeknek, akik persze már alig várják, hogy felvehessék jelmezeiket. Az álarc festéssel egyrészt nyerhetünk egy kis időt és inspirációt, másrészt remek kiegészítője lehet a jelmezüknek, de akár dekorációként is jól jöhet a buliban.

Farsangi hangolódás álarc festéssel


Sok helyen kaphatók álarcok,

melyek műanyagból, vagy papírból, kartonból készülnek, de mi magunk is elékszíthetjük egy forma segítségével gipszből vagy papírmasé technikával. A lényeg, hogy ha már elkészült az „üres” álarcunk kifesthetjük, személyre szabhatjuk, ehhez nincs másra szükség mint akrilfestékre, ecsetre és opcionálisan glitterre.

farasna álarc DIY

Az akrilfesték azért jó erre a célra, mert minden anyagon tudunk vele dolgozni, míg például a vízfesték már egy papírmasé álarcnál sem biztos, hogy kellőképpen fed és eléggé pigmentált ahhoz, hogy mintát fessünk vele. Az akrilfestékből fedő színekkel dolgozzunk, hogy az alapon jól érvényesüljenek a színek, elfedjék azt, főleg, ha nem teljesen fehér az alap, amelyre dolgozunk. Bánjunk bátran a színekkel és a különleges hatásokkal, egy-egy gyöngyházfényű akrilfesték nagyon fel tudja dobni a legegyszerűbb mintát is.

Lássuk tehát a lépéseket:

  • Az álarcot lealapozzuk tetszőleges színre. Nem kell feltétlenül fehérben gondolkoznunk, ha fedő festékkel dolgozunk bármilyen színnel készíthetünk mintát rá.
  •  Miután az alapunk készen van, és teljesen megszáradt egy puha ceruzával előrajzoljuk a mintát.
  • A mintát fessük fel tetszőleges színekkel, formákkal.

farsan csillogás

+ 1 tipp: ha a minta elkészült, de a festékünk még nem száradt meg, jöhet a csillámpor! Gyorsan kell dolgozni, mert az akrilfesték gyorsan szárad, és ha megszáradt a glitter már nem fog beletapadni, egyszerűen lepereg majd a felületről. A csillámporok számtalan színben kaphatók, és akár csak kisebb részeket emelünk ki vele, akár bátrabban használjuk mindenképpen nagyon látványos!

Mire az álarc, vagy akár álarcok elékszülnek addigra talán azok a gyerekek is ihletet merítenek, akik addig nem tudták minek öltözzön, szóval az álarcfestés erősen ajánlott a farsangi bulit megelőző napokban beiktatni

---

Szerző: LAnna

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz