Barion Pixel

Printex Fluid Art Kristály alap és egy különleges, csíkozásos fluidart-technika

Ismeritek a Printex Fluid Art kristály alapot? Nem arra gondolok, hogy hallottatok vagy olvastatok-e már róla, hanem arra, hogy tudjátok-e mi mindenre is használható?

Printex Fluid Art Kristály alap és egy különleges, csíkozásos fluidart-technika


Amit biztosan mindenki tud,

hogy a kristály alap nem más, mint a fedő gyöngyházfehér szín. Diszkréten csillog, szilikonolaj hozzáadása nélkül képes cellásítani, és akár helyettesíthetjük vele a Printex Fluid Art fehéret is.

fluid art technikák

A visszajelzések alapján azonban úgy látjuk, az már egyáltalán nem egyértelmű, hogy:

  • a kristály alappal világosíthatjuk a Printex Fluid Art gyöngyház színeket (róza, zöld, arany, ezüst, kék, lila, óarany, réz) illetve
  • gyakorlatilag bármilyen gyöngyház színt kikeverhetünk vele.

Néhány jó tanács a kristály alaphoz

Színkeverésnél van pár ökölszabály, amit kezdőként érdemes követni, de a tapasztaltabban nyugodtan térjenek el tőle. A színkeverés nagyon izgalmas, és egy kis gyakorlással könnyen bele lehet jönni. FONTOS!! Az alábbi keverési arányokat kifejezetten a Printex termékcsaládra vonatkozóan adjuk meg, mivel ismerjük a termékek összetételét és tudjuk, hogy azok biztonsággal keverhetőek egymással. Más márka esetén érdemes konzultálni a gyártóval vagy a viszonteladóval.

fluid art gyöngyház szilikon

A kristály alapot keverhetjük Printex Fluid Art, Printex Acrylic Art transzparens(!!) festékekkel vagy színezhetjük Printex Pigment festékszínezővel is.

  • Printex Fluid Art esetén 1 rész fluid art transzparens* festéket keverjünk el 3 rész kristály alappal kiindulásként - a kapott szín tetszőlegesen finomítható tovább, de így már kellően pigmentált lesz a kikevert árnyalat.
  • Printex Acrylic Art esetén 1 rész transzparens akrilfestéket vegyítsünk el 4-5 rész kristály alappal.
  • Printex Pigment esetén a festékszínezőt érdemes óvatosan adagolni, mivel ezek nagyon koncentráltak!!, így kezdetben egy-két cseppet adjunk a kristály alaphoz és szükség esetén tegyünk még a keverékhez pár cseppet.
  • Az alábbiak a transzparens Printex Fluid Art színek: Sárga, Arany sárga, Piros, Bíbor, Zöld, Sötétzöld, Türkiz, Kék, Sötét kék, Lila, Fluo sárga, Fluo narancs, Fluo róza, Fluo zöld, Fluo kék, Fluo lila.

fluid art csodája

Egy különleges csíkozásos fluidart-technika

És most elárulom, miért is álltam neki kristály alapból színeket keverni. Mert szerettem volna kipróbálni az alábbi fluidart-technikát, amit az Instagramon találtam.

Egymás mellé csíkoztam a színeket felváltva (fekete-zöld-fehér, illetve piros-fehér) teljesen kitöltve az MDF lapot, az aranyat a zöld tetejére folyattam, illetve a másik képen a pirosra. Hőlégfújóval kipukkasztottam a levegőbuborékokat, majd egy pálcikával próbáltam egyenletesen csíkozni jobbról balra, majd vissza a tetejétől az aljáig. Végül elforgattam az MDF lapot és megismételtem a csíkozást. Picit nyújtottam rajtam, de tényleg csak egy kicsit, nekem ugyanis így nyújtás nélkül jobban tetszett, de ez a rész abszolút ízlés dolga.

Szerintem nagyon izgalmas és dekoratív lett az eredmény. És szerintetek?

További képekért és a készítési videóért keressétek fel Facebook és Instragram oldalunkat.

---

Szerző: Éviéviévi

 

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz