Barion Pixel

Textilfestékkel díszített, DIY tarisznya óvodai ballagásra

Minden nagycsoportos óvodás élete, nagyjából farsang után, elkezd a ballagás körül forogni. Ezzel egyenes arányban a szülők hétköznapjaiba is bekúszik a sok előkészület, ami nagyjából a ballagós tarisznyával indul.

Textilfestékkel díszített, DIY tarisznya óvodai ballagásra


Ha kevésbé lelkes a szülői munkaközöség

akkor is 10-20 körben sikerül megszavazni, hogy mikor, honnan, milyet, mennyiért. Egyébként elképesztően széles a választék: a legegyszerűbbektől a hét nyelven beszélő verziókig, de mi idén a teljesen natúr változat mellett döntöttünk, amit maguk a gyerekek fognak dekorálni a jelükkel, nevükkel, és amivel csak szeretnék.

Ehhez nem lesz másra szükség

Mint textilfestékre és ecsetre - ez utóbbit egyébként is sűrűn használják. Lehetne persze másféle festékkel is készíteni a mintákat, de a textilfestékmosható, tartós és nem utolsó sorban az ekkora gyerekek is könnyen tudnak alkotni vele.

Azzal, hogy a gyerekek maguk készítik a tarisznyát, több legyet ütünk egy csapásra. Egyrészt költséghatékony lesz a dolog, másrészt, egy olyan tárgyat kapunk, amelyet garantáltan sokáig meg fogunk őrizni, hiszen rendelkezni fog egy plusz tartalommal, így pedig sokkal személyesebb lesz. Ráadásul a gyerekek is szívesen részt vesznek majd az elkészítésében, amitől a ballagási előkészületek is színesednek, mivel nem csak a verseket, énekeket tanulják majd, hanem alkotnak is valamit, ami kézzel fogható, és ami nekik is örök emlék marad.

textilfesték

De mit is fessenek a gyerekek?

Nos, a legegyszerűbb, ha a jelükkel díszítik a tarisznyát. Egy nagycsoportos óvodás egyébként is elég sokszor lerajzolja a jelét - például minden egyes kézműves dologra, amit az óvodában készít -, így valószínűleg a nehezebbeket is ügyesen fel tudják majd festeni a tarisznya elejére. A hátulján pedig szabad kezet kaphatnak, és bármit festhetnek rá, amit csak szeretnének. Ráadásul mivel az egyszerűbb tarisznyák 400-500 Ft-ba kerülnek, így akkor sincs dráma, ha valakinek első nekifutásra nem sikerül az alkotás, és kétszer próbálkozik. A végeredmény pedig egészen biztosan egyedi és megismételhetetlen lesz!

textil festék diy ötletek

TIPP1: Ha a gyerekek még csak ismerkednek a textilfestékkel, érdemes lehet egy kinőtt pólón próbálkozni, így kitapasztalhatják, hogy milyen is anyagra festeni – ezt biztosan nagyon élvezni fogják és gyakorolhatnak kicsit a tarisznyafestés előtt.

TIPP2: Célszerű az anyag alá tenni valamit, például egy kemény kartonlapot, hogy festés közben ne gyűrődjön.

TIPP3: Amennyiben szeretnétek, hogy a tarisznya mosásálló legyen, nincs más teendő, mint száradás után alaposan átvasalni a textilt.

---

Szerző: LAnna

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz