Barion Pixel

Szikrázó húsvéti dekoráció akrilfesték és csillámpor felhasználásával

Nálunk a húsvét nem telhet el anélkül, hogy ne készítenénk díszeket a város közösségi tojásfájára (is). Két éve létezik ez a kezdeményezés, és szerintem szuper dolog. A lényege az, hogy egy kijelölt, központi részen elhelyezkedő fára mindenki díszeket tehet az ünnep előtti nagyjából egy hétben.

Szikrázó húsvéti dekoráció akrilfesték és csillámpor felhasználásával


Egyrészt azért szeretem, mert éppen az elmúlt két évben a húsvéti ünnepekkor nagyon kevés közösségi élmény jutott mindenkinek, másrészt pedig az ünnepben az egyik legjobb dolog a készülődés és a várakozás.

Ami a díszeket illeti, nem találtam fel a melegvizet! Szerintem egy tuti, kipróbált tipp, mindig jól jön -én legalábbis hiszek az egyszerű és nagyszerű dolgokban.

Mi idén különböző méretű, tojás alakú falapokat festettünk le akrilfestékkel, és szórtunk meg csillámporral.

Fontos volt, hogy olyan dísz kerüljön a fára, ami megbirkózik az időjárás viszontagságaival, hiszen előfordult már, hogy hónyuszi várta a húsvéti nyulat a kertben, így tényleg valami olyat szerettünk volna alkotni, ami bírja az esőt, fagyot, havat, vagy az extrém UV-sugárzást - akár ebben a sorrendben.

Szuper program a gyerekeknek!

A falapokat festhettük volna mintásra is, de ismerve a gyerekeket, velük jobb az egyszerűbb dolgokra törekedni, mégiscsak díszíteni szeretnénk a fát, és bár egy ilyen fa sok mindent elbír – szó szerint is - de azért na…

Szóval ezeket szem előtt tartva a kreativitás a színek és a csillámporok kiválasztására szorítkozott, de az élmény teljes volt így is, a végeredmény pedig vállalható. Igazi win-win: kézműveskedhettek, alkothattak, szabad kezet is kaptak a gyerekek, ráadásul értékelhető díszek születtek a végén.

húsvéti tojásdíszítés

Mivel nem szerettem volna, ha minden csillámlik otthon, ezért egyrészt az akasztható díszek közül, csak a kisebb tojásokat szórtuk le glitterrel, másrészt egy nyelvlapoc segítégével (a nyelvlapoc az az eszköz, amit mindenki ismer az orvosi rendelőből, ezt szokták öklendezésig lenyomni az ember torkán vizsgálat során) vettem ki egy picit a tárolóedényből, majd mintha sóznánk, úgy szórtuk rá kézzel a glittert a tojásokra, de a nyelvlapoc ütögetése is jó megoldás.

A fára a díszeket úgy terveztük feltenni, hogy egy kicsi és egy nagy tojást összekötözünk, azaz a „lyukas” tojások közepébe lógatjuk a csillámporos kisebbeket, amelyek csodaszépen fognak majd forogni és ragyogni, ahogy a napfény megcsillan rajtuk - vagy ahogyan a hó tükröződik majd vissza :D

Mi színazonos verziót választottunk, tehát a lila festékhez lila csillámport, a kékhez kéket stb.

Extra tanács az akrilfestékkel fára történő festéshez

Az alkotás során jó, ha szem előtt tartjuk, hogy az akrilfesték nyers falapon nagyon gyorsan szárad, ezért célszerű előkészíteni a glittert, mert a festést követően azonnal érdemes a tojásra szórni, hogy beletapadjon, és ne peregjen le száradás után.

Igaz a színválasztás nem az én reszortom volt, unalmas technikai részletekkel pedig nem akartam zsibbasztani a kis művészpalántákat, de azért elárulom, hogy transzparens akril festékekkel is dolgoztunk, a világos fán két rétegben ezek is szépen fedtek, akárcsak a fedőfestékek, amelyeket viszont csupán egyszer kellett felhordani.

Húsvéti ötletek tojásdíszítéshez

A díszek hamarosan elfoglalják helyüket a város tojásfáján, a ház nem alakult Elza kastélyává a kék csillámportól, - meg persze azért sem, mert ahhoz jóval többet kéne rendet raknunk, takarítanunk, valamint egy torony sem ártana - szóval mindenki boldog és elégedett a létező legegyszerűbb DIY húsvéti tojásdísszel.

---

Jut eszembe, a Fluid art festékes húsvéti tojásfestés cikkünket már olvastad? Ha nem, garantáltan tetszeni fog az is, olvasd el ide kattintva: Fluid art húsvéti tojásfestés

---

Szerző: LAnnaKosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz