Barion Pixel

A tökéletes ajándék pedagógusoknak: saját, személyre szabott egyedi szék

Elérkezett az évzárók, ballagások időszaka, és hamarosan köszöntjük a pedagógusokat is. Aki benne van az tudja mennyire nehéz ilyenkor olyat kitalálni, ami kicsit személyes, de biztosan örömet is okoz, ugyanakkor nem felesleges kacat, de nem is személytelen tucatajándék. És persze mindezt lemeccselni, tízen…húszon szóval sok... másik szülővel adott esetben…

A tökéletes ajándék pedagógusoknak: saját, személyre szabott egyedi szék


Nálunk idén szuper ötlet született,

amit egyhangúan szavaztunk meg: kicsit személyre szabjuk azt a „tárgyat” amit az óvónők-és bácsi rengetegszer használnak, szükséges a mindennapokban, így nem lesz belőle „porfogó” és mégis olyan dolog, amit mi saját kezünkkel és a legnagyobb szeretettel készítünk el: elkészítjük nekik a saját ovis széküket, méghozzá krétafesték felhasználásával.

ballagás ajándék ötlet

A krétafestéken, ecseten és csiszolópapíron kívül szükségünk volt három kisszékre, ami nálunk szerencsés egybeesés, hogy ezek megvásárolhatók voltak korábban egy ovis rendezvény keretein belül, emlékképpen. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor is biztos vagyok benne, hogy egy kis szervezéssel megoldható, 2-3 szék ideiglenes „kicsempészése” … amennyiben még ez sem opció, akkor is beszerezhető darabokról van szó, sőt bármilyen pedagógusok által használható/használt szék megteszi.

ballagási ötletek pedagogus

A mi székeink már nem voltak újak, finoman szólva – ezért is kerültek eladósorba- így a festés előtt csiszolással kezdtünk. A fafelületet csiszoltuk át, hogy szép egyenletes felületet kapjunk, és jobban tapadjon a festék. Ez kézzel, csiszolópapírral könnyen, gyorsan megvan.

Ha a csiszolással elkészültünk, a szék teljesen pormentes és tiszta, jöhet a festés! Először egy alapszín került rá, a fehér, erre jött később a minta. A krétafesték egy rétegben is gyönyörűen fedett, szép egyenletes lett a végeredmény, de mivel nálunk a szék eredeti színe piros volt, amit a csiszolás sem tüntetett el teljesen, ezért biztos, ami biztos alapon két réteg festék került rá.

Az alapréteg után következett a lényeg: a minta!

Ezt érdemes egy ügyes kezű szülőnek felrajzolni és megfestenie, de nem feltétlenül kell nagyon bonyolult mintákban gondolkodni. Nálunk a szék támlájára a csoport jele került, vagyis egy vidra- igen, igen, jóval egyszerűbb a helyzet egy napocska, pillangó vagy virág csoport esetén :) -, a szék ülőfelületére pedig személyre szólóan mindenkinek olyan minta, amit mi rá a legjellemzőbbnek gondoltunk.

pedagogust mivel ajándékozzam meg

Jópofa ötlet lehet az is, ha a gyerekek jelei kerülnek a székekre, esetleg kéznyomok a gyerekektől, vagy a pedagógus neve. Mintát egyébként akrilfestékkel is lehet festeni, tökéletesen működik. Végezetül, hogy sokáig szép maradjon, egy rétegben lakkoztuk is.Bízunk benne, hogy ennek a kedves apróságnak nagy sikere lesz és ahányszor leülnek a gyerekek közé rajzolni, énekelni, társasozni mindig eszükbe fog jutni, hogy mekkora szeretettel készítettük ezt az apróságot nekik...

---

Szerző: LAnna

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz