Barion Pixel

Szuper (többfunkciós) kerti dekoráció akrilfestékkel

Itt a jó idő, végre birtokba lehet venni igazán a kertet. Már a hosszú téli hónapok alatt arról álmodoztunk mivel fogjuk dekorálni, és most végre el is készítettük: egy „mini világítótornyot” festettünk használt cserepek és akrilfesték felhasználásával, ami egyszerre funkcionálhat hangulatvilágításként és madár/méhecskeitatóként is.

Szuper (többfunkciós) kerti dekoráció akrilfestékkel


Lássuk hogyan készült a világítótornyunk:

Szükségünk volt agyag cserépre, nálunk volt olyan, amit nem használtunk már, de ha valaki újonnan szerzi be, akkor figyeljen arra, hogy ezek a cserepek egymásra fognak kerülni, szóval kisebbre-nagyobbra is szükség lesz. Lehet a torony 2 emeletes, 3, de akár 4 emeletes is, attól függően milyen méretű tornyot szeretnénk, vagy milyen cserepek állnak rendelkezésre. Egy alátét kerül a torony tetejére, ebbe tehetjük a mécsesünket, lámpásunkat, ki mit szeretne.

A cserepeket akrilfestékkel festettük, ez az a festék, ami a legtöbb felület – így az agyagcserép festésére is alkalmas, és bírja az időjárás viszontagságait is, legyen szó esőről, tűző napról, vagy hóról, ha télen is kint maradna. Ami a színeket illeti természetesen a piros és a fehér elengedhetetlen, ha világítótoronyról van szó, mi kéket, barnát és feketét is használtunk az ablakok, ajtó megfestéséhez.

világitó torony akril festék kerti dekor

A festés igazán egyszerű, a megtisztított, portalan cserepet először fehérre festjük, majd ezután kerül rá a minta. Nagy kézügyességet a minta festése sem igényel, a cserép pereme adja magát, ezt pirossal, vagy pirossal és kékkel befestjük, ez adja majd a világítótorony csíkját, ezen kívül pedig ajtót és ablakokat festettünk rá, ami ceruzával előrajzolva nem túl bonyolult minta. A festék választásánál figyeljünk arra, hogy fedő festéket válasszunk, máskülönben a cserép színe át fog ütni a festés alatt.

Az akrilfesték nagyon gyorsan szárad így 1-2 óra múlva ki is került az alkotás a kertbe. A torony tetejére helyeztük a cserépalátétet, ebbe a mécsesünket. Mivel az idő elég esősre fordult, így a véletlennek köszönhetően kiderült, hogy az alátétben összegyűlt víz kiváló madáritatóként funkcionál, ez eredetileg nem szerepelt a terveink között, de örömmel láttuk, hogy pár nap alatt egészen benépesült a kis itató-világítótornyunk, már visszatérő vendégként érkeznek a környék madarai. Azóta nappal mécses nélkül használjuk, este kikerül rá a mécses, bár a madarakat a mécses sem igazán szokta zavarni.

---

Szerző: LAnna

 

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz