Barion Pixel

Ha eleged van a szürkeségből, vedd körbe magad az év színével, a Viva Magentával!

Neked is eleged van már a télből, a hidegből és a szürkeségből? Hidd el, nem vagy ezzel egyedül, s bár lassan beköszönt végre a tavasz, az első márciusi, valószínűleg még hűvös és kevésbé napsütéses hetek még előttünk állnak. Szerencsére akad segítségünk, ha már nem bírjuk tovább színek nélkül – például körbe bástyázhatjuk magunkat a 2023-as év színével, a Viva Magentával.

Ha eleged van a szürkeségből, vedd körbe magad az év színével, a Viva Magentával!


A Pantone Color Institute választottja 2023-ra


A Pantone Color Institute 2023-ra is megválasztotta az év színét, ami nem más, mint a Viva Magenta (18-1750). Az intézet minden év decemberében összeül és elemezve az elmúlt esztendő különféle trendjeit, gazdasági és társadalmi jelenségeit, kiválaszt egy árnyalatot, amely majd a következő évet fogja uralni, és amely reményeik szerint a legjobban jellemzi is azt.

A 2023-as év színe, avagy a Viva Magenta

A Pantone szakemberei szerint a 2023-as évnek egy igazán élénk és élettel teli árnyalatra van szüksége, amelyet a Viva Magenta tökéletesen megtestesít. A Viva Magenta lendületes és vibráló, amely a természetből táplálkozik és a vörös színek családjából származik. A 2023-as év színe egyszerre erős és erőt adó, optimista, ösztönző, tele bátorsággal és örömmel.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója szerint a technológia ezen korszakában ihletet kell meríteni a természetből, s mivel a Viva Magentát a kosenil (bíbortetűből nyert vörös szín) ihlette - amely a természetes festékek egyik legértékesebb, legerősebb és legszebb színezéke -, ezért ez az árnyalat igazán alkalmas arra, hogy ismét összekösse a modern embert a természettel.

az év színe a magenta 2023

Viva Magenta a hétköznapokban

A 2023-as év színe nagyon erőteljes és vibráló, így lehet, hogy egyeseknek kicsit barátkozniuk kell vele. Ennek ellenére érdemes beépíteni a hétköznapjainkba. Ha nem estünk vele azonnal szerelembe – pedig ez a szín pont olyan, amellyel ez megtörténhet -, akkor próbáljuk meg apró lépésekkel bevonni az életünkbe.

Készítsünk például fehér pólóra, vászontáskára vagy párnahuzatra Viva Magenta árnyalatú lenyomatot a Printex Textil Art fedő magenta (TF06) színű textilfestékkel vagy alkossunk egy szemkápráztató képet fluidart-festék és glitter felhasználásával. De gyönyörű, tavaszi dekorkavicsokat is pingálhatunk a gyerekekkel akrilfesték segítségével - ha pedig nem találjuk a tökéletes Viva Magenta árnyalatot, akkor se keseredjünk el, mert az akrilfestékek keverhetőek egymással, így megalkothatjuk a számunkra legjobban tetsző magentát. Akik pedig igazán bátrak, azok akár egy egész falat is befesthetnek egy hasonló árnyalattal, vagy ami még ennél is merészebb, csillámos falfényt is alkalmazhatnak. A lehetőségek tárháza szinte végtelen!

2023 színe a magenta (év színe)

Várjuk a tavasz első, meleg napsugarait a Viva Magentával, és töltődjünk fel a belőle áradó energiákkal és életörömmel!

---

Szerző: Mónimóni

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz