Barion Pixel

Itt a farsang áll a bál! Utolsó pillanatos DIY farsangi jelmez

Már ezerrel pörög a farsangi szezon, ami a gyerekeknek és a szülőknek is nagyon nagy buli, de azért van pár dolog ilyenkor, amire nem árt előre felkészülni, hogy például a jelmezkérdés is gördülékenyen menjen.

Itt a farsang áll a bál! Utolsó pillanatos DIY farsangi jelmez


Mi az egyediség és költséghatékonyság jegyében egyértelműen a DIY jelmezek mellett tettük le a voksunkat, és nem bántuk meg, hiszen nem igényel túl nagy erőfeszítést az elkészítésük, cserébe viszont akár egy unalmas esős délutánt is simán megmenthetnek!

Az első és legfontosabb, hogy jó előre tisztázzuk, minek szeretne öltözni a gyerek, hiszen farsang napjáig nagyjából 5-6 változás várható. Persze ez nem minden gyerekre jellemző, de nálunk gyakorlatilag általános, hogy a bulit megelőző napon improvizálni kényszerülünk.

Erre találtam ki – na jó, ezt nem én találtam ki, de nem félek használni - a farsangi álarcokat.

farsang kreativ ötlet

DIY farsangi álarc – az univerzális mentőötlet

A legegyszerűbb kartonpapírból kivágott maszk is nagyon jól variálható színekkel, mintákkal, kiegészítőkkel, így én amondó vagyok, hogy egy jó álarc már fél jelmez! Fessük kékre, szórjuk meg kék glitterrel, máris kész van Elza, vagy válasszunk rózsaszínt, szivárványszínű csillámokkal és kész az unikornis!

farans csillámpor

Estig sorolhatnám, állatokkal, mesehősökkel… a lényeg, hogy ha van otthon akrilfesték és glitter, már nagy baj nem lehet! A közös készülődés nagy előnye, hogy inspirációnak is kitűnő, ha nem tudtok dönteni egy jelmez mellett - mire elkészültök, garantáltan meglesz a kedvenc!

Tippek, tanácsok a DIY álarcokhoz

Egy praktikus tanács: a jelmez akkor a legtutibb, ha könnyen fel- és levehető, kényelmes, nem túl meleg, nem túl hideg, valamint tud benne mozogni a gyerek. Ezeket mind tudja egy gumival rögzített álarc. A  legjobb benne pedig az, hogy együtt lehet elkészíteni - akár többet is -, így amit mindig hangsúlyozok, maga a felkészülés és az alkotás is öröm lehet. Azt is elárulom, hogy ha a gyerekek saját keze munkája is benne van a jelmezkészítésben, azzal a variálási hajlandóság egyenesen arányosan csökken...

gyorsan szépet faransg jelmez

Mi első körben kiválasztottunk egy-két nyomtatható verziót az álarcokból. Rengeteg különböző mintát lehet találni, és persze már a válogatás is tökéletes inspirációs lehetőség, de az ügyesebbek, akár fel is rajzolhatják a saját maguk által kreált maszkot.

Érdemes vastagabb papírt használni, mert egyrészt úgy tartósabb lesz a végeredmény, másrészt könnyebb vele dolgozni, harmadrészt jobb tartása van. A festéshez tökéletes az akrilfesték, nem áztatja el a papírt, jól kenhető az állaga és szépen fed (ehhez AF jelű – vagyis fedő akrilfestékeket érdemes beszerezni a webshopból, főleg, ha nem fehér az alapunk).

Ha glittereket is szeretnénk szórni - márpedig persze, hogy szeretnénk! -, akkor érdemes előkészíteni, és gyorsan szórni a festékre mielőtt az megszárad.

A csillámport lehet utólag hajlakkal is rögzíteni, de ha a még nedves festékbe szórjuk, akkor az elég ahhoz, hogy megtapadjon.

+1 tipp: a kidíszített papírálarcok dekorációnak is nagyszerűek, szóval készítsetek belőle bátran, sokat, jól fog jönni az ovis csoportszobákban, az iskolai tornatermekben és bárhol, ahol farsangi mulatságot szerveznek, vagy akár azoknak a gyerekeknek, akik nem szeretnek beöltözni, de a buli hevében mégis meggondolják magukat ;)

---

Szerző: LAnna

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz