Barion Pixel

A kert legújabb díszei: akrilfestékkel készült színes kavicsok

Imádjuk Szentendrét és viszonylag sokszor kijárunk ide. Néha csak sétálunk vagy a gyerekek köveket dobálnak a vízbe, fára másznak a parton, máskor kacsákat etetünk, fagyizunk, lángosozunk. Egy dolog azonban nem maradhat ki a kirándulásunkból, méghozzá az, hogy megcsodáljuk a szép, színes köveket, amelyek a Duna-parton vannak.

A kert legújabb díszei: akrilfestékkel készült színes kavicsok


Akad köztük olyan, amely csak simán egyszínű, akadnak pöttyösek, csíkosak, mintásak

-vannak kedvenceink is - sokáig szoktuk csodálni őket. És minden egyes alkalommal, amikor itt vagyunk, megígérem a gyerekeknek, hogy mi is festünk majd hasonlóakat otthon. Amikor azonban hazaérünk, bár ihletben nem szenvedünk hiányt - ami a kavicsfestést illeti -, de bevallom a maszatoláshoz való kedvem addigra általában már elszáll – mert lássuk be a festés többnyire maszatolásba torkollik egy hatévessel.

Ráadásul mivel lehetne szépen megfesteni egy kavicsot????

Nekünk erre a célra nincs festékünk - legalábbis ezt hittem én, amíg személyes érintettség okán nem találkoztam a festékek jolly jokerével, az igazi aduásszal, az akrilfestékkel,amit kis túlzással szinte bármikor bármire lehet használni.

kavics festés akrillal

Most már bátran állíthatom: ha valamivel le lehet festeni a kavicsokat, köveket az az akrilfesték. Elárulom, én kezdetben teljes mértékben fel voltam készülve a kudarcra, mivel kézműves tevékenységet végezni egy gyerekkel nagyrészt abból áll, hogy nem pontosan az készül, vagy nem úgy, mint ahogy terveztük. Ez nekem nem baj, a gyerekek picit nehezebben viselik… na, itt ilyen végre nem volt! Beugró szinttel kezdtünk: egy kavicsot pirosra festettünk. Aztán a következőre pöttyök kerültek egy fülpiszkáló segítségével. Amikor a rendelkezésünkre álló összes színt, az összes variációban kipróbáltuk már, akkor jöttek a minták. Először katica, hiszen pöttyökben már jók voltunk. Aztán méhecske, smiley, görögdinnye stb. A Tyrannosaurus rex-nél én feladtam, de ezzel egyedül voltam.

akril kavics festés

Készülünk bővíteni a portfolióinkat csillogó kövekkel,

fluoreszkáló kövekkel, és persze a Pinterestről begyűjtött 526 mintával. S hogy jó-e kavicsokat festeni? Mindenképpen, hiszen a gyerek kiélte a kreativitását, a kertünk pedig sokkal színesebbé és vidámabbá vált általuk. Természetesen vittünk Szentendrére is az alkotásainkból, amelyeket azóta gyakran látogatunk, és amelyek rendületlenül őrzik a meseszép színüket és mintájukat.


TIPP: Ha nem akarunk mindent összekenni az alkotás közben, akkor terítsünk le egy festőfóliát és azon pingáljuk ki a köveket. Ezt a végén csak összecsomagoljuk és meg is úsztuk a festéksikálást, valamint a rendrakást.

---

Szerző: LAnna

 

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz