Barion Pixel

Apró karácsonyi figyelmesség 3 lépésben

Adni jó, ezt mindenki tudja, viszont sokszor okoz dilemmát, hogy mi az az apróság, amit olyanoknak adhatunk, akik ugyan nem családtagok, de hozzánk közel állnak, esetleg olyanok, akiknek szeretnénk köszönetet mondani egy pici figyelmesség formájában. Legyen személyes, de ne tolakodó, olyan, amit mindenki szeret, és érezhető belőle az odafigyelés, a törődés. A lecke fel van adva…

Apró karácsonyi figyelmesség 3 lépésben


Mi idén arra gondoltunk, hogy 15 perc szó szerint édes pihenést szeretnénk ajándékozni,

egy forrócsoki, tea vagy finom kávé – ki mit szeret- formájában. Pici, kedves, és biztosan mindenkire ráfér a zsúfolt év végi napokban. Amitől személyesebb lesz az pedig az, hogy az időnkből a kreativitásunkból adunk egy picit, hogy ezt minél szebben „tálaljuk”, így a forró csokit, teafüvet, kávékapszulát és a hozzá tartozó finomságokat (a mi esetünkben csokikanál, mézeskalács, pillecukor) egy kézzel festett karácsonyi kis cserépbe csomagoljuk. Nagyon élveztük az apró cserepek festését, nem választottunk nagyon nehéz mintát, így vállalható is lett, nincs más dolgunk, mint átadni és bízni abban, hogy másnak is csal egy mosolyt az arcára és 15 perc édes semmittevést a napjába :)

karácsony diy gyorsan

Lássuk, hogy készültek a cserepek:

Mi a legkisebbet vettük, de készülhet természetesen nagyobb méretben, és nagyjából bármi kerülhet bele, fürdőgolyótól, kozmetikumoktól kezdve a mikulásvirágon át, édesség, magvak, gyümölcs, apró illatgyertya, tényleg szinte bármi.

  1. A cserepkre a mintát előrajzoltuk egy puha ceruzával, de igazából erre csak a Mikulás minta esetén van szükség, a másik kettő egy alapszínt kapott, így azok esetén a festéssel kezdtünk, így az első lépést rögtön át is ugrottuk.
  2. A rajzolási fázis után következett a festés. Ehhez akrilfestéket használtunk, minden esetben fedőt, hogy a cserép alapszínét tökéletesen elfedje. A kis karácsonyfamintás cseréphez mi kevertük ki a színt, mivel volt egy nagyon szép gyöngyház kék festékünk, és szerettük volna használni, amivel csak az volt a gond, hogy nem zöld, de egy kis sárgával ez könnyen orvosolható. Egyszerűen addig adagoltuk a sárgát míg el nem értük a tökéletes árnyalatot. A gyöngyház csillogása megmaradt, és ez volt számunkra a lényeg!
  3. Az alapszínek után következett a minta festése. A Mikulás cserépnek övet festettünk arany övcsattal, a karácsonyfánkra „fényfüzért” varázsoltunk színes pöttyökkel, a hóember természetesen sárgarépa orrot és szén szemet, szájat kapott, a cserép pereme jelképezi a kalapját, így ez is fekete lett. Továbbra is fedő akrilfestékekkel dolgoztunk, hogy a festett alapon jól mutasson a minta.

kreatv karácsony dy

+1 tipp: miután megszáradtak a cserepek volt még egy kis hiányérzetünk és sok glitterünk, így átkentük a kész cserepket egy vékony lakkréteggel, amibe csillámport szórtunk. A fehérbe „kristály” színűt, a karácsonyfára irizáló pinket, ami nem sima pink, sokkal inkább egy rózsaszínben és zöldben csillogó meseszép glitter.

Alig várjuk, hogy átadhassuk ezt a kedves apróságot, nem nagy dolog, de a legfontosabb benne van: szívünk-lelkünk és a másikra való odafigyelésünk.

---

Szerző: LAnna

Még több ilyen cikket szeretnél?

Iratkozz fel hírlevelünkre


Kosár

Végösszeg: 0 Ft
Vásárlás folytatásaPénztárhoz